Några enkla steg för att leva ett mer minimalistiskt liv

25.12.2017

Jag brukar få frågan hur man kan leva ett mer minimalistiskt liv. Minimalism handlar ju nämligen inte bara om de fysiska prylarna, utan även annat som hör livet till. Självklart har det med prylarna att göra också, men det finns mycket mer man kan göra förutom att rensa det materiella för att leva ett minimalistiskt liv. Jag tänkte berätta om några enkla steg man kan ta för att leva mer minimalistiskt.

Rensa i garderoben

Att rensa i garderoben, och exempelvis skapa en kapselgarderob, har för mig varit en stor faktor sett till att leva mer minimalistiskt. Jag lägger knappt någon tid alls längre på att välja kläder, eftersom i princip alla kläder matchar och fungerar ihop. Dessutom kan jag slänga på mig vad som helst och vara nöjd med outfiten. För jag älskar alla mina kläder. Vill man leva mer minimalistiskt är garderoben ett jättebra ställe att börja. 

Resa med mindre packning

Att resa brukar för mig innebära stress. Inte stress som i "kommer jag komma till tåget i tid", utan snarare en inre stress. Att resa gör mig lite orolig på insidan, samtidigt som jag älskar att resa. Att minimera min packning har gjort jättestor skillnad för hur jag upplever mina resor. Jag behöver oftast mindre packning än vad jag tar med mig, fastän jag minskar på min packning inför varje resa jag gör.

Rensa i ens kost

Jag blev vegetarian för två år sedan. För mig har det förändrat så mycket. Idag älskar jag mat, både att äta och att laga den. Jag känner mig mer hälsosam och jag mår bättre. Jag äter stora mängder grönsaker och frukt jämfört med när jag åt kött. Det känns fantastiskt! Ett sätt att må bättre och leva mer minimalistiskt är således att se över sin kost och förändra den till det bättre. Då blir livet enklare och man mår bättre. 

Gör ingenting ibland

Ibland är jag dålig på att säga nej. Det innebär att jag i perioder ofta är väldigt fullbokad. Det gör mig stressad och orolig inombords. Därför försöker jag aktivt att se till att det alltid finns tid för att göra ingenting. På så vis skapar jag tid för återhämtning och minimerar stress.

Göra sig av med saker man sparat utifall att

Vissa saker sparar man "utifall att". Kanske behöver man saken i framtiden? Dessa saker försöker jag göra mig av med, för oftast har jag inte behövt saker i framtiden. Dessutom går det alldeles utmärkt att låna eller hyra prylar, om det skulle behövas i framtiden.

Rensa bland sina sociala medier

Sociala medier kan ta upp väldigt mycket tid och energi. Att rensa bland dessa är således ett steg för att leva ett mer minimalistiskt liv. Mitt tips är att rensa bland dessa för att spara tid. Jag har rensat både bland mina vänner på Facebook och de konton jag väljer att följa på Instagram och Youtube.