Mina tips för att resa med Interrail

Jag älskar att åka tåg. Det finns inget bättre sätt att resa om man verkligen vill uppleva ett land; man ser så otroligt mycket genom fönstret som man annars hade gått miste om. Dessutom upplever jag det som ett mindre stressigt sätt att resa. Man får tid att umgås, hinner läsa (eller kanske jobba) och kan njuta av tågets guppande.

Jag har rest med tåg genom delar av Europa tre gånger. Den senaste gången var sommaren 2018, och det är även den enda gången som jag dokumenterade en sådan resa på mina sociala medier. Jag fick mängder med frågor och funderingar och jag har svarat löpande på dem. Eftersom frågor fortsätter att komma in tänkte jag dock sammanställa de vanligaste frågorna, samt några tips jag har, i ett inlägg så det blir lättare för er att finna svaren på eventuella frågor. Har ni ytterligare frågor får ni gärna ställa dessa, så kommer jag att komplettera inlägget allt eftersom.

Hur planerar man sin tågresa?

Jag använde mig av hemsidan interrail.eu. Notera att det inte är interrail.se som jag använde mig av, just för att interrail.eu är betydligt mycket bättre. Där finns en reseplanerare, där man då kan fylla i aktuella datum för sin resa och se vilka avgångar som skulle kunna fungera. Planerar man att resa spontant mellan olika orter är jag inte den bästa att fråga, då jag/mitt sällskap valde att noga planera mina stopp inför mina resor.