Att besöka en klädbytarträff för första gången

25.01.2019

Det har blivit många nya upplevelser för mig under min höst och vinter här i Uppsala. Nu senast har jag besökt en klädbytarträff för första gången, ett förslag som Amanda, som jag lärt känna under hösten, kom med. Vi valde att besöka en träff här i Uppsala, som anordnats av en zero waste-förening.

Tanken med en klädbytarträff är att var och en av deltagarna tar med minst ett plagg vardera. Därefter placerar man ut de plagg man tagit med på bord som finns utställda. Efter en kort introduktion gick samtliga deltagare runt och valde varsitt plagg som de ville ha. När alla deltagare fått varsitt plagg, fördelas resten av plaggen till de som är intresserade. Jag lämnade in tre plagg och bytte till mig ett - är tydligen även minimalist på klädbytarträffar.

Jag hade absolut besökt en sådan här träff igen, då jag tycker att själva idén är fantastisk. Dessutom var min upplevelse positivt. Det enda jag skulle kunna tycka hade gjort upplevelsen ännu bättre var om träffen var lite mer strukturerad. För mig som aldrig varit på en sådan träff innan kände jag att upplägget var lite oklart tidvis vad som gällde. Annars var det verkligen toppen och jag rekommenderar er verkligen att själva besöka en sådan träff.